Filtrul de Particule este un dispozitiv destinat îndepărtării particulelor de motorină sau a funinginii din gazele de eșapament ale unui motor diesel.
Filtrul de Particule se află pe ruta de eșapament ori înainte sau după catalizator.
Funcția acestuia este de a reduce nivelul de noxe și mirosul neplăcut produs de arderea combustibilului. Aceste particule fiind considerate poluante pentru mediu și extrem de dăunătoare pentru om.

Filtrul de particule este considerat consumabil și prețul unui astfel de dispozitiv este mare, ca urmare costurile de înlocuire sunt foarte mari. Totuși pe durata de viață de 100.000-200.000 km, în condiții normale de utilizare, senzorii cu care este dotat filtrul declanșează automat Regenerarea dinamică, însă acest proces are nevoie de anumite condiții specifice.
Regenerarea filtrului presupune arderea particulelor produse de arderea combustibilului. Astfel această regenerare are nevoie de anumite condiții de presiune și temperatură. În cazul în care aceste condiții nu sunt atinse, filtrul se poate înfunda și atunci trebuie înlocuit, însă înlocuirea acestuia este costisitoare ca urmare cea mai bună soluție este curățarea într-un service specializat.
De asemenea înfundarea filtrului de particule poate avea efecte negative asupra componentelor motorului iar utilizarea pe termen lung a filtrului înfundat poate duce la deteriorarea completă a turbinei și chiar a motorului.

 

Pentru a evita deteriorarea filtrului de particule contactează-ne.

Mobil: +4 0745 484 444 / Fix: 0232 709 744

Adresa serviceIasi, jud. Iasi, str. Aurel Vlaicu, 77

Email: contact@turbolider.ro / Skype: turbolider.ro